Als je een been mist, zal je hiermee moeten leren omgaan. In de revalidatie leer je met deze beperking te functioneren in het dagelijks leven. Een beenprothese kan je hierbij helpen. De revalidatiearts betrekt in het behandelplan meerdere disciplines, bijvoorbeeld fysiotherapie, maatschappelijk werk en ergotherapie.
Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met een revalidatie-instelling. Je kunt ook terecht bij de patiëntenvereniging Korter maar krachtig.
Gerelateerde artikelen Revalidatie Magazine
De oorlog in Oekraïne dreunt dagelijks na in het MRC
Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg heeft er sinds kort een groep revalidanten bij: Oekraïense militairen en burgers. Cultuurverschillen maken dat…
Cor ontmoette zijn grote liefde tijdens het revalideren
Zoveel jaren later… In de verhalenserie ‘Zo veel jaren later…’ gaat Revalidatie Magazine op zoek naar mensen die tientallen jaren…
Krijgt de 3D-printer een vaste plek in revalidatiecentra? Dit onderzoek draagt daaraan bij
Het lectoraat Ondersteunende Technologie in de Zorg van Zuyd Hogeschool doet uitgebreid onderzoek naar de potentie van 3D-printen voor ergotherapie….
Gerelateerde artikelen Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde
De effectiviteit en kosteneffectiviteit van arm- en handprotheses
Proefschrift-artikel De gemiddelde zorgkosten van arm- en handprotheses zijn ongeveer 17% gestegen tussen 2016 en 2020. Een mogelijke verklaring is…
De Menukaart Beenprothesegebruikers
Handig instrument om tijdig relevante patiëntinformatie te geven aan patiënten met een beenamputatie Patiënten met een beenamputatie krijgen veel informatie…
Voeding en amputatie
Adequate voeding is belangrijk tijdens revalidatie, ook bij mensen met een beenamputatie ten gevolge van ischemie. Mensen die een beenamputatie…