Mensen met een geamputeerd been hebben belang bij sterke spieren en een sterke stomp.
Omdat tijdens revalidatie bleek dat ze bij het zwemmen de stomp nauwelijks intensief bewegen, bedacht bewegingsagoog Peter Verhoeven van Libra Revalidatie & Audiologie samen met Livit Orthopedie een universele zwemflipper. Een universele koker, locking liner (bekend van skates) en klittenband zorgen ervoor dat de flipper voor verschillende revalidanten te gebruiken is. Omdat het prototype geschikt is voor stompen met een omtrek van 26 tot 35 centimeter, kan negentig procent van de mensen met een stomp met de flipper zwemmen. De resultaten van mensen die de flipper gebruikten zijn positief: ze kregen meer kracht en hadden meer spierontwikkeling.
Gerelateerde artikelen Revalidatie Magazine
De oorlog in Oekraïne dreunt dagelijks na in het MRC
Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg heeft er sinds kort een groep revalidanten bij: Oekraïense militairen en burgers. Cultuurverschillen maken dat…
Cor ontmoette zijn grote liefde tijdens het revalideren
Zoveel jaren later… In de verhalenserie ‘Zo veel jaren later…’ gaat Revalidatie Magazine op zoek naar mensen die tientallen jaren…
Zoek de verschillen! Zo kun je de vele nieuwe loopsystemen het beste gebruiken
Op het gebied van looptraining heeft zich de afgelopen jaren een kleine revolutie voorgedaan binnen de revalidatie. De loopbrug maakt…
Gerelateerde artikelen Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde
De effectiviteit en kosteneffectiviteit van arm- en handprotheses
Proefschrift-artikel De gemiddelde zorgkosten van arm- en handprotheses zijn ongeveer 17% gestegen tussen 2016 en 2020. Een mogelijke verklaring is…
De Menukaart Beenprothesegebruikers
Handig instrument om tijdig relevante patiëntinformatie te geven aan patiënten met een beenamputatie Patiënten met een beenamputatie krijgen veel informatie…
Voeding en amputatie
Adequate voeding is belangrijk tijdens revalidatie, ook bij mensen met een beenamputatie ten gevolge van ischemie. Mensen die een beenamputatie…