Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is de verzamelnaam voor alle hersenbeschadigingen die niet tijdens of rond de geboorte ontstaan, maar pas (vele jaren) daarna. Bijvoorbeeld door een (verkeers)ongeval of door hersenbloedingen, herseninfarcten, zuurstoftekort na een hartstilstand, infecties of tumoren in de hersenen. Hersenletsel kan gevolgen hebben op lichamelijk vlak, maar ook op het vlak van cognitief vermogen, gedrag en emoties.

Voor meer informatie kun je terecht bij een revalidatie-instelling. Je kunt ook contact opnemen met  patiëntenvereniging Hersenletsel.nl of de Hersenstichting. Ook interessant is de website www.stophersentumoren.nl.

Gerelateerde artikelen Revalidatie Magazine

Blogger Yvette geeft weer betekenis aan de levens van revalidanten

De bloggers van Revalidatie Magazine zetten aan tot nadenken en discussie. In een serie interviews zetten we hen in de…

Revalideren in virtual reality? Ook met hersenletsel kan dat op een veilige manier

Revalidatieprofessionals zetten steeds vaker Virtual Reality in. Revalidanten kunnen dan in een veilige, stimulerende omgeving doelgericht trainen voor de ‘echte’…

Leer en Innovatie Team maakt revalidatiesector aantrekkelijker voor studenten

Op de afdeling Neurorevalidatie van de Sint Maartenskliniek dragen studenten van de HAN University of Applied Sciences en studenten van…

Gerelateerde artikelen Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde

Ontwikkeling van een hoog-intensieve revalidatiebehandeling voor kinderen met NAH

Steeds meer wetenschappelijke inzichten wijzen op het potentieel van intensieve fysieke revalidatie bij kinderen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) tijdens de…

Inzet van korset bij kinderen met spinale spieratrofie (SMA)?

Casuïstiek Sinds de introductie van medicamenteuze behandelopties voor SMA is er een afname in mortaliteit en een verbeterde functionele prognose…

De Pronkhoek

Het verkrijgen van een mooie grant mag gevierd en dus ook gedeeld worden. Het NTR biedt op deze pagina’s een…