Wanneer je moeite hebt met je taal- en spraakontwikkeling, dan kun je met medisch specialistische revalidatie worden geholpen. Als eerste kijken we waardoor het komt. Heb je eigenlijk al vanaf het eerste begin meer moeite met het spreken en het begrijpen van taal dan je leeftijdgenootjes, dan noemen we dat een taalontwikkelingsstoornis. Meestal hangt dit samen met hersenletsel dat is aangeboren of al op zeer jonge leeftijd is ontstaan. Komen je taalproblemen plotseling op, dan hebben we het over kinderafasie. Dit is in de regel een gevolg van niet-aangeboren hersenletsel. Het multidisciplinaire behandelteam stelt een behandelplan op om jou zo goed mogelijk te helpen.
Kunstmatige intelligentie voor bewegingsanalyse in de thuissituatie Innovatie Dystonie is een neurologische bewegingsstoornis, gekenmerkt door onwillekeurige spiersamentrekkingen, die forse impact…
Steeds meer wetenschappelijke inzichten wijzen op het potentieel van intensieve fysieke revalidatie bij kinderen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) tijdens de…