Wanneer je moeite hebt met je taal- en spraakontwikkeling, dan kun je met medisch specialistische revalidatie worden geholpen. Als eerste kijken we waardoor het komt. Heb je eigenlijk al vanaf het eerste begin meer moeite met het spreken en het begrijpen van taal dan je leeftijdgenootjes, dan noemen we dat een taalontwikkelingsstoornis. Meestal hangt dit samen met hersenletsel dat is aangeboren of al op zeer jonge leeftijd is ontstaan. Komen je taalproblemen plotseling op, dan hebben we het over kinderafasie. Dit is in de regel een gevolg van niet-aangeboren hersenletsel. Het multidisciplinaire behandelteam stelt een behandelplan op om jou zo goed mogelijk te helpen. 

Meer informatie is te verkrijgen bij een revalidatie-instelling. Je kunt ook veel informatie verkrijgen via o.a. CP NederlandSBH NederlandEMB Nederland of Schisis Nederland

Gerelateerde artikelen Revalidatie Magazine

Van kinderzorg naar volwassenzorg: ‘Zorg voor een soepele overgang en geen harde knip’

Stel je voor: je bent een tiener in revalidatie. Je zit in een ingrijpende fase van je leven en moet…

Cirkels van Nabijheid leren Iris haar grenzen aan te geven

Hoe leer je een zestienjarige, die qua ontwikkeling veel jonger is, dat hij niet bij iedereen op schoot kan kruipen?…

Rotterdams Onderwijs- en Revalidatiecentrum stuurt aan op trots: ‘Ik doe gewoon mee’

‘Een verandering vindt plaats omdat gewone mensen buitengewone dingen doen’, zei oud-president Barack Obama. Revalidatie Magazine brengt een ode aan…

Gerelateerde artikelen Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde

Zorg voor de toekomst

Een pilot met revalidatiebehandeling op een verpleegkundig kinderdagverblijf Mini-symposium DCRM 2024 De zorg voor het jonge kind met ontwikkelingsproblemen is…

Samenwerken voor kinderen met DCD

De weg naar Juiste Zorg Op de Juiste Plek Innovatie Voor de juiste zorg op de juiste plek voor kinderen…

Thuis meten van dystonie bij kinderen

Kunstmatige intelligentie voor bewegingsanalyse in de thuissituatie Innovatie Dystonie is een neurologische bewegingsstoornis, gekenmerkt door onwillekeurige spiersamentrekkingen, die forse impact…